Nog even en de Garden opent de ontdekkingstuin voor het publiek. Vanaf 2 juli gaan bezoekers in de Garden op ontdekkingsreis langs alles wat de zaadindustrie te bieden heeft. Terug naar de basis van ons voedsel. Wandel langs de diverse koolsoorten, de sla, de bloemkool, de broccoli en de kruidentuin. Omgeven door een kleurrijke bloemenpracht. Het brengt ons weer een stukje dichter bij de natuur. Want eten wat de supermarkt biedt is iets anders dan weten waar het vandaan komt.

Op zaterdag 2 juli opent de Garden de onzichtbare deuren naar de groenten, bloemen en kruiden. De bezoekers kunnen eetbare gewassen zien, ruiken en proeven. Op één van de mooiste percelen van Enkhuizen, vlak voor de historische Koepoort en stadsmuur presenteert de Garden het hart van de groene sector in een permanente ontdekkingstuin voor bloemen, groenten en kruiden.

Waarom de Garden?

Nederland is wereldkampioen zaadveredeling. West-Friesland draagt zelfs de naam ‘Seed Valley’ omdat hier zo veel bedrijven zitten die actief bijdragen aan de ontwikkeling en export van groenten, bloemen en kruiden. Onze branche, het bestuur en de vrijwilligers delen deze kennis graag. In de Garden maakt een breed publiek kennis met zaden, planten en innovaties binnen de zaadveredeling. Omlijst door de kleurenpracht van sierproducten. Het educatieve karakter trekt nieuw talent aan voor de voortzetting van onze branche. We brengen verdwenen kennis terug bij de mensen. Het lijkt simpel, maar veel mensen weten niet waar de groente groeit en hoe veelzijdig het aanbod aan bloemen is. In de Garden kunnen zaadbedrijven laten zien wat ze kunnen en welk belang ze dienen voor de voedselindustrie, een gezonde leefomgeving en toename van biodiversiteit.