Waarom de garden?

Het verhaal van de Garden

Hoe groeit het ook alweer? In ontdekkingstuin de Garden maakt het brede publiek kennis met de groei en bloei van groenten, bloemen en kruiden. Voordat ze in de supermarkten en tuincentra als verpakte producten verkrijgbaar zijn. Terug naar de oorsprong, terug naar vruchtbare grond.

Hoe groeit het ook alweer? Weet jij nog hoe bloemen, planten en kruiden eruit zien voordat je ze koopt? Voordat ze verpakt in handzame zakjes en pakjes, voorzien van labels en toevoegingen, in de schappen van de supermarkt, groentenwinkel of bloemist liggen? Wij laten het je zien. In de Garden ontdek je hoe de groenten, kruiden en tuinplanten groeien en bloeien in het veld. Terug naar de basis van ons voedsel en de mooie bos bloemen in de vaas. Om het belang van onze natuur te benadrukken, de kennis van weleer en de ‘vergeten’ groenten terug te brengen en je te inspireren om je eigen groenten- of bloementuin te bouwen.

Waarom de Garden?

 • inspiratie voor eigen tuin
  tuinliefhebbers doen ideeën op voor het planten, telen en bloeien van groenten, kruiden en bloemen in hun privétuin.
 • stimuleren gezonde voeding
  door de kennis van bezoekers te vergroten en hen te enthousiasmeren stimuleren wij het gebruik van verse groenten en kruiden bij de maaltijd.
 • stimuleren schooltuinen
  Kennis van het zaaien, telen en oogsten begint al vroeg. Wij stimuleren graag de inzet van schooltuinen. In de Garden testen wij tal van rassen en gewassen op geschiktheid voor schooltuinen.
 • kennis delen vanuit de branche
  Met trots tonen wij de veelzijdigheid van het assortiment, de schoonheid van de beplantingen en de constante vernieuwing op het gebied van telen en zaadveredeling.
 • Vergeten groenten terugbrengen
  Vroeger was niet per se beter, maar sommige groenten die we zijn vergeten, mogen weer terug op het menu. Net als de kennis van voedselbereiding. Denk bijvoorbeeld aan pastinaak, tuinbonen en snijbiet.

De groenten, bloemen en kruiden van de Garden vind je in een prachtig gelegen tuin net buiten de vestingsgracht bij de Koepoort in Enkhuizen. Op de locatie waar gedurende tientallen jaren de Zomertuin van Sluis en Groot was gevestigd.